sunnuntai 14. marraskuuta 2010

12. viikko
















Sorvanen alkaa jo jäätyä!! Sitä ei tiedä kuinka kauan tuo kestää, sillä se näytti enemmänkin loskalta järven pinnassa. (Joka tapauksessa taas uusi askel kohti talvea!) Tämän hetkisen sääennusteen mukaan keskiviikkona alkaa pakastua joten toivotaan että jäästä tulee vähän näyttävämpää sitten.

















Ohuttakin ohuemman jään pinnassa oli suuria sulia laikkuja ja siellä täällä tuollaisia kuvan mukaisia outoja kohtia. Rantaan tullessa ensisilmäykseltä näytti, että joku oli vain viskonut vähän kiviä jäähän. Jäässä oli kuitenkin joka paikassa tuollaisia, jopa hyvin keskellä lampea, kaukana rannasta.
Rannoilla jää oli lujempaa, sillä tuuli ei ole sinne niin päässyt (tosin silti hyvin ohutta sielläkin).






















Näinpä taas kivan puun jossa eleli tuttuja ystäviämme sieniä.. Puu tosin oli menettänyt oksansa ja latvakin oli katkennut, joten veikkaan, että kyseessä oli jonkin sortin lahottajasieniä.
Sorvanen on sen verran metsässä ja kaukana kaupungin saasteista, että jäkälätkin viihtyvät siellä hienosti.

1 kommentti:

  1. Lahottajasienen ja puun lajienvälisesta suhteesta ja lahottajan ekologisesta roolista (heterotrofinen loinen) voisit kertoa vähän lisää... ja voisit esitellä joskus myös työskentelyvälineesi eli kamerasi:) - se on ilmiselvää, että olet loistava kuvaaja! -Tarja

    VastaaPoista